Párterápia, pártanácsadás

Mikor ajánlható?
Párkapcsolati gondok esetén, ha úgy tűnik a felek állandó megértési gondokkal küzdenek, nem értik egymás kommunikációját, eltávolodtak egymástól, nincs igazán mondanivalójuk egymásnak vagy gyakran vitatkoznak, veszekednek, elvesztették egymás felé a bizalmat, az összhangot, de mégis együtt szeretnének ezen változtatni.
Az is lehet, hogy még nem sikerült eldönteni, hogy együtt vagy külön folytassák életútjukat, és egy külső szakember segítségét kérnék a döntés meghozatala előtt.

Együtt vagy külön?
Számos ok nehezítheti a párok életét:
• Megcsalás, elhidegülés, eltávolodás, kihűlő érzelmek.
• Anyagi gondok, krízisek a családban, munkanélküliség, válás fontolgatása, konkrét párkapcsolati konfliktusok.
• Gyermekvállalás előtti – utáni krízis, gyermeknevelési problémák, új család alapítása válás után.
• Szabadidő eltöltése, bizalomvesztés, összehangolódás a párkapcsolatban, elköteleződés, intimitás, szexuális élet hiánya.
• Kommunikációs problémák, szerepelvárások, függőség, szenvedélybetegség.
• Származási családdal kapcsolatos nehézségek (anyós, após, rokonok), külső partneri kapcsolat megjelenése, féltékenység.
• És még hosszan lehetne sorolni a hétköznapi próbatételeket

Mindenkinek jár még egy esély!
A pártanácsadás, párterápia elsősorban azoknak segít, akik megromlott kapcsolatukat szeretnék jobbá tenni, megmenteni, akik a mindennapok nehézségei ellenére mégis egy boldog, kiegyensúlyozott közös életben gondolkodnak. A pártanácsadás a jelen helyzetet kiváltó okok feltárására, illetve azok megoldására törekszik, a felek aktív részvétele mellett.

Ha mégis a válás mellett döntenek, a pártanácsadás a méltóságteljes, ha úgy tetszik kreatív válást, a hosszú távon  megmaradó kapcsolatok, családi szerepek (szülők, apa, anya) kommunikációját segíti.

 

Házasságkötés előtti tanácsadás

Örömmel segítem a hozzám fordulókat a házasság kötésük előtti pártanácsadás során is, ami egy különleges, közös lelki munka. Számos dilemma, probléma megelőzésére szolgál.

“A békesség akkor jön el, amikor elvárásaidat elfogadásra és önmagad jobbítására cseréled.” 

esernyo rozsaszin